HiPP Combiotic 2 – био преходно мляко за кърмачета – 350 гр.
21,59 лв.
HiPP Combiotic 2 био преходно мляко е подходящо за кърмачета над 6 месеца. Това био преходно мляко е близко по съдържание до кърмата. Хип Комбиотик 2 е най-ново поколение преходна храна за кърмачета с хидролизиран протеин, съобразена с хранителните потребности на кърмачетата и съдържа:
- Комбинация от пробиотици и пребиотици, които се грижат за здравословната чревна флора на бебето;
- Омега-3 мастни киселини, които спомагат за развитието на мозъка и нервните клетки;
- Докозахексаенова киселина (DHA) – спомага за развитието на зрението;
- Витамини A, C и D, които допринасят за нормалната функция на имунната система;
- Лесно смилаема и засищаща храна от ценни органични съставки.
Описание
HiPP Combiotic 2 био преходно мляко e подходящо да задоволи само специфичните хранителни потребности на кърмачета над 6 месеца. Може да се предлага след кърмене и след което и да е друго мляко за кърмачета. Никога не е проблем да преминете от което и да е адаптирано мляко към Хип Комбиотик 2.
- С Пробиотик – млечо-кисела култура, първоначално изолирана от майчино мляко. Кърмата съдържа разнообразие от естествени пробиотични култури;
- С Пребиотични влакнини (-GOS *) – насърчават развитието на здравословната чревна микрофлора по модела на кърменето. Галакто-олигозахариди * – от лактоза;
- С незаменимите омега-3 мастни киселини (ALA), особено важни, за развитието на мозъка и нервните клетки и по този начин, необходими за здравословния растеж на бебето;
- С Metafolin – източник на фолат, вдъхновен от природата;
- С Витамините A, C и D: допринасят за здрава имунна система;
- Лесно смилаемо и добре засищащо;
- От ценно биологично мляко и органични съставки.
Състав: Oбезмаслено мляко*, Лактоза*, Растителни масла* (Палмово масло❤, Рапично масло*, Слънчогледово масло*), Суроватъчен продукт*, Галакто-Олигозахариди от лактоза, Рибено масло**, Калциеви соли на ортофосфорната киселина, калиев хлорид, Натриев селенит, L-тирозин, цинков сулфат, L-триптофан, натриев цитрат, калциев карбонат, магнезиев карбонат, витамин С (натриевL-аскорбат, L-аскорбинова киселина, L-аскорбил 6-палмитат), Железен сулфат, Стабилизатор млечна киселина, L-цистин, Калиев йодат, Ниацин (никотинамид), Естествена млечнокисела култура (Limosilactobacillus fermentum hereditum***), Витамин Е (DL-алфа токоферил ацетат), манганов сулфат, пантотенова киселина (калциев D-пантотенат), меден сулфат, витамин А (ретинил ацетат), витамин В1
(тиамин хидрохлорид), Витамин В6 (пиридоксин хидрохлорид), Metafolin**** (калциев-L-метилфолат), Витамин К (фитоменадион),
Витамин D (холекалциферол), D-биотин.
* от биологично производство.
** съдържа DHA за визуално развитие
*** Lactobacillus fermentum CECT5716
***** Metafolin е регистрирана търговска марка на Merck KGaA, Дармщат, Германия
❤ био палмово масло от устойчиво земеделие, сертифицирано от независими контролни органи.
Фолатът е много важен за метаболизма при интензивен растеж, особено през първите 1000дни. Това е водоразтворим витамин от „В“ гр, известен като Фолиева киселина, вит. В9 или вит. В11. „Фолат“ често се използва като общо генерично наименование на всички съединения със структура на фолиева киселина. Открит е през 1941г. Първоначално е изолиран от спанак и е есенциално хранително в-во за хората, което е необходимо да се приема с храната. Фолиевата киселина е от решаващо значение за образуването на нови тъкани и по този начин за развитието на растежа на детето.
Има няколко различни термини и форми на Фолат:
- Хранителен фолат: форми на фолат, които естествено се срещат в храните, по-малко усвоим от синтетичната фолиева киселина.
- Синтетична фолиева киселина: промишлено произведена. Използва се за фортифициране на храни и в хранителни добавки.
Метафолин ® (5-MTHF = 5-метил-тетрахидрофолат): биологично активна форма на фолат, преобладаваща в кърмата и плазмата, която е много бързо био налична в организма, разрешена за употреба от 2021г.
Начин на приготвяне на HiPP Combiotic 2:
Моля обърнете специално внимание на инструкциите за приготвяне. Неспазването им, или съхранението на приготвена бутилка мляко за дълъг период от време, може да бъде опасно за здравето, в резултат на нежелан бактериален растеж в млякото. Поради тази причина винаги приготвяйте храната от начало преди всяко ядене и я предоставяйте веднага. Не използвайте остатъчното количество мляко.
Старателно измивайте шишето, биберона и пръстена. Затваряйте плътно отворения пакет след всяка употреба, съхранявайте на сухо място и при стайна температура (до 25 °С) и използвайте в рамките на 3 седмици. Моля не претопляйте храната в микровълнова печка (опасност от изгаряне).
- Сварете прясна питейна вода и я оставете да се охлади до 40 – 50 °С.*
- Налейте необходимото количество от приготвената вода (вижте хранителния план) в шишето за хранене.
- Изсипете препоръчаното количество мляко на прах (вижте хранителния план) в шишето, като напълните дозиращата лъжица и я изравните, за да премахнете излишното количество.
- Затворете шишето и разклатете енергично.
- Охладете до температура подходяща за пиене (около 37 °С). Проверете температурата.
* За да не увредите естествената млечно-кисела култура (лактобацили), моля не приготвяйте с много гореща вода.
Важна информация за храненето на Вашето бебе: Кърменето е най-доброто за Вашето бебе. Моля консултирайте се с Вашия педиатър, ако искате да използвате млека за кърмачета.
Важна информация за денталната хигиена на Вашето бебе: Също както майчиното мляко, всички млека и храни за кърмачета съдържат въглехидрати. Те са важна съставна част от храненето на Вашето бебе. Честият или продължителен контакт на зъбите със съдържащи въглехидрати течности, може да доведе до кариес, а оттам до здравословни проблеми. Ето защо едно хранене с шише трябва да продължи толкова дълго, колкото е необходимо за процеса на пиене. Не оставяйте шишето на Вашето дете за залъгалка
Допълнителна информация
Тегло | 0.400 kg |
---|---|
Размери | 10 × 10 × 14 cm |
Марка | HiPP |
Страна на произход | Германия |
Отзиви
Все още няма отзиви.