За поръчки и въпроси: 0894 22 61 86 | Доставка

За да осигурите на вашето бебе максимален комфорт и удобство, трябва да изберете правилния размер на пелени или както обичаме да им казваме памперси.

Едно от най-объркващите неща за новите родители е изборът на най-качествените памперси. Новородените бебета имат различно телосложение и растат с различна скорост. За щастие пелените се оразмеряват не по възраст, а по тегло. Теглото като стойност обаче е склонно да се припокриват за повечето размери на пелените.

Основното притеснение е как решавате кой размер памперси е по-добър за вашето бебе, особено когато теглото на вашето бебе варира между размерите. Понякога, само защото размерът, посочен на опаковката на пелените, е посочен за определена възраст, не означава, че ще бъде подходящ за теглото на вашето бебе.

Препоръчваме ви да пробвате размерите на пелените, преди да ги закупите в по-голямо количество. Докато взимате проби, уверете се, че те прилягат плътно около крачетата на бебето. Плътното прилягане на пелените е много важно, независимо колко бързо се абсорбира памперсът. Когато една пелена има празнина, течността ще изтече и в крайна сметка бебето ви ще е мокро.

Когато течовете са неизбежни, ще трябва или да се върнете размер надолу, или да увеличите размера на пелената. Ако забележите червени петна по бедрата на вашето бебе, това означава, че бебето ви е надраснало този размер на пелената. Пропуските показват, че пелената е твърде голяма, докато червените петна в областта на краката предполагат, че пелената е твърде малка.

Тъй като протриването и течовете са често срещани в резултат на неправилни размери, от решаващо значение е да сте сигурни, че сте избрали правилния размер на пелените. Следователно, като нов родител, трябва да очаквате да смените хиляди пелени през първата година на вашето бебе.

Новородените могат да използват средно 10-12 пелени дневно, поне 186 пелени на месец. С течение на времето това количество намалява и бебето се нуждае от 3–10 памперси на всеки 24 часа. Въпреки това, тъй като нито едно бебе не е същото, някои ще изискват по-честа смяна на пелените от други, защото някои не акат или пишкат толкова често.

Какво да вземете предвид при избора на пелени:

Абсорбираща способност
Първото нещо, което трябва да вземете предвид, трябва да бъде колко добре пелената ще абсорбира течовете и издуването, защото това също определя броя на пелените, които ще използвате на ден. Плътно прилепналите пелени са по-склонни да абсорбират по-добре от лошо прилепналите пелени. Използваният материал също ще определи колко добре пелената абсорбира течовете.

Достъпност
Бебетата идват с допълнителни разходи, така че е по-разумно да се уверите, че пазарувате пелени в рамките на бюджета си. Пелените могат да бъдат голям разход, ако не се задоволите с достъпни опции. Това е особено важно за новородените бебета, тъй като те използват твърде много пелени на ден.

Защита от течове
В зависимост колко често дадена марка пелени изтича, ще определи колко пелени ще купите и колко ще похарчите тях. Уверете се, че сте избрали марка пелени, която предлага гарантирана непропускливост за устойчив брой часове.

Лесна употреба
С новородени бебета имате нужда от помощ с грижите за него. Следователно, понякога може да се нуждаете от детегледачка, дневен персонал или баба и дядо, които да бдят над вашето бебе. В такива ситуации е полезно да сте сигурни, че купувате пелени, които са лесни за използване. В този случай най-добрият ви избор са пелените за еднократна употреба, защото не изискват твърде много усилия.

Материали
Използваният материал определя всички горепосочени съображения. Някои бебета имат чувствителна кожа, така че има значение какъв материал решите да използвате срещу кожата на вашето бебе. За бебета с чувствителна кожа помислете за материали като бамбук, органичен памук, памук и коноп, защото тези материали са по-дишащи.

Пелените имат размери и описание, кой размер на колко килограма съответства . Следвайте тeзи размерни таблици:

Таблица с размери/кг пелени Pampers Active Baby

 

Таблица с размери/кг гащички Pampers Pants

 

Таблица с размери/кг пелени Pampers Premium Care 

 

Таблица с размери/кг гащички Pampers Premium Care Pants

Затвори
×

Количка